miercuri, 15 octombrie 2008

Poliţia Română cumpără Logan-uri cu 78.750 de euro bucata

Nu e banc, e pe bune. Articol preluat de pe autof1.ro:
După disputa privind salariile exorbitante din diferite agenţii de reglementare, un nou scandal face vâlvă în România. Cel al Logan-urilor de 78.750 de euro bucata. Potrivit declaraţiilor făcute de preşedintele Traian Băsescu, marţi, ministerul de Interne intenţionează să achiziţioneze 392 de autotursime Logan pentru patrulare, la preţul de 78.750 de euro.
Dacă preţul de achiziţie al unui autoturism Logan normal este de 12.000 de euro, Poliţia Română pare decisă să cheltuie nu mai puţin de 66.750de euro pe echipamente adiţionale, pentru fiecare maşină în parte.
Dacă pentru maşinile dotate cu echipament criminalistic sau de transmisiuni ar putea exista înţelegere privind preţul dotărilor suplimentare, în cazul Loganurilor pentru patrulare rutieră şi rurală acesta nu pare să se justifice.

Si acum comentarii:
- e posibil sa fie dotate cu inteligenta pt gaborii astia prosti de la noi ( luk1one)
- se pare ca vor merge pe baza de balegar. o tehnologie revolutionara: 1kg/100 km :)) ( DOOM)
- ma gandesc ca de banii astia ar putea sa-l angajeze si pe Sebastien Loeb sa o piloteze, sa-l angajeze pe Zmarandescu sa Morosanu sa-i bata pe infractori, pe langa fel si fel de radare si aparate fabricate de NASA. (piko)
- la banii astia io cred ca sunt dotate cu elicopter…(lupul_cel_rau)
- e simplu - sunt blindate, cu senile, au tun de 30 mm, 4 aruncatoare de grenade, 2 mitraliere de 12 mm, pot merge si pe si sub apa, gps, 3 radare, 4 tv cu plasma, bar, tapiterie din piele, circuit inchis tv, 2 calculatoare, isi schimba culoarea in functie de lumina soarelui, periscop, alimentare cu energie nucleara si 2 politisti roboti de generatia a VII-a … de fapt basescu e suparat ca el vroia sa le exporte in georgia (gogu)
- pretul e normal tinand cont ca sunt cu pilot automat care conduce si scrie si procesele verbale, ca doar boii de pe scaune nu fac lucruri din astea marunte...(mykes)
- de fapt 78.750E costa aparatura necesara pt depistarea celor care nu vor sa dea shpaga…iar in pretul asta Logan-ul e la promotie…(FlyArad)

Ca urmare, Politia Romana a emis urmatorul comunicat neoficial:

Dragi cetateni,

Ca urmare a nelamuririlor dumneavoastra ma simtt nevoit sa enumar echipamentele pe care o sa la atasam acestor masini marca Dacia Logan:
1.Alcooltest, care sa poata identifica originea si marca bauturilor consumate
2.Un aparat care testeaza salariul infractorului, pentru a calcula in mod rezonabil shpaga
3.Un televizor picture-in-picture, pentru ca s-au inmultit alarmant posturile de desene animate si politistii ar putea ramane in urma cu desfasurarea evenimentelor din desenele animate
4.Un translator animalo-uman, pentru ca sunt colegi de-ai nostri care aresteaza destul de frecvent infractori din lumea necuvantatoarelor
5.Roti de rezerva, pentru ca masinile, ca si oamenii, dau foarte des in gropi

Niciun comentariu: