miercuri, 14 aprilie 2010

Si care e morala?

O profesoara a cerut clasei sale de elevi sa isi intrebe  fiecare parintii care  este cea mai relevanta poveste a familiei sale si care are  o morala la sfarsit,  iar apoi urmand ca a doua zi fiecare dintre ei sa spuna  povestea in clasa.  A doua zi, in ora respectiva, Cristian a dat urmatorul  exemplu: 
 - Tatal meu este fermier si crestem gaini. Intr-o zi am  mers la piata cu o  gramada de oua asezate intr-un cos de nuiele impletite, cos  asezat pe scaunul  din fata al camionului. La un moment dat camionul a lovit o  groapa iar cosul a  cazut de pe scaun si toate ouale s-au spart. Morala  povestirii este "sa nu  iti pui niciodata toate ouale intr-un singur cos."  
 - Foarte bine, spuse profesoara.  
Urmatoarea a fost Maria care incepuse sa povestesca:
- Si noi suntem fermieri. Aveam 20 de oua care trebuiau sa  fie clocite dar  numai 10 puisori au iesit. Morala este "sa nu iti  numeri gainile inainte  de a fi clocite ouale"  
- Foarte bine" replica din nou profesoara, multumita  de ce auzise pana  aici.
Urmatorul a fost Horia care a inceput si el povestea sa:
 - Tatal meu mi-a povestit despre matusa Ana... Matusa Ana  era inginer de  aviatie in razboi iar avionul ei a fost lovit. A trebuit sa  aterizeze fortat pe  teritoriul inamic si tot ce avea la ea era o sticla de  palinca, o pusca si o  sabie.  
 - Continua, spune profesoara intrigata.
 - Matusa Ana a baut toata palinca pentru a se pregati...  apoi a aterizat in  mijlocul a 100 de soldati inamici. Ea a omorat 70 dintre ei  cu mitraliera pana  s-au terminat gloantele. Apoi a mai omorat 20 cu sabia pana lama s-a tocit. Pe  ultimii 10 i-a omorat cu mainile goale.  
 - Dumnezeule mare, spune profesoara ingrozita. Si care ti-a  zis tatal tau ca  este morala?
 - "Sa stai departe de matusa Ana cand e beata!"

Niciun comentariu: